Apps
Rune Glifbjerg - skateboarder - Simple Feast

Aktiv livsstil: Rune Glifberg x Simple Feast

Simple Feast støtter den aktive livsstil. Derfor har vi i marts 2020 fokus på vores samarbejder med en række seje, dygtige og dedikerede atleter: 

  1. Tidligere verdensmester i 100 meter fri svømning Jeanette Ottesen

  2. Langdistanceløber og medstifter af NBRO running Anders Rømer 

  3. Professionel skateboarder Rune Glifberg

  4. Professionel bokser Sarah Mahfoud 

Sammen med dem ønsker vi at sætte fokus på, hvordan Simple Feast og en aktiv livsstil er det perfekte match. Hvordan får de 4 atleter træning, mad, hverdag og bæredygtighed til at gå op i en højere enhed?

Rune Glifberg

Skateboarder Rune Glifberg begyndte at skate, da han var bare 11 år gammel og har i dag en 25 år lang karriere bag sig.

Han har vundet 12 medaljer til X-Games, og i løbet af sin karriere har han hele 2 gange været rangeret som den bedste skater i verden. Han går under kælenavnet ”The Danish Destroyer”. Vi håber på at se Rune repræsentere Danmark til OL denne sommer. 

Rune er kærester med model Hanni Gohr og har 2 døtre fra et tidligere forhold.

Hvordan kom du i gang med at skate?

En af mine venner fra skolen kom hjem fra USA med et skateboard. Det var i 1986, så der var ikke så mange, der skatede i København. Jeg fandt dog hurtigt et crew at skate med, og så blev jeg bidt af det.

Hvordan fik du kælenavnet "The Danish Destroyer"?

Jeg har levet rimelig vildt tidligere i mit liv med meget fest og ballade. Vi var på et tidspunkt på en tour, hvor en af mine venner, som er filmer, fandt på navnet. Jeg tror, han syntes, det passede godt på min personlighed – både af og på brættet.

Hvilket resultat er du mest stolt af?

Jeg er meget stolt af, at jeg stadig har en karriere som professionel skateboarder. Det har været en lang og blomstrende rejse, som jeg har følt en konstant udvikling på. Det er sjovt at kigge tilbage på de mange præstationer og resultater, som jeg har opnået gennem de sidste 25 år som professionel. En guldmedalje til X-Games er én af dem.

Hvor meget træner du om ugen?

Det veksler meget, men nu med OL i kikkerten træner jeg fysisk 3 gange om ugen. Derudover skater jeg så meget, jeg kan. Det kan være alt fra 4 til 20 timer i ugen alt afhængigt af, hvor på planeten jeg befinder mig.

Hvad er dit bedste råd for at opnå sine drømme?

Læg al den tid i din drøm, som du kan. Drømme går ikke altid i opfyldelse af sig selv.

Hvad er dit næste mål?

Jeg har et mål om at kvalificere mig til OL til sommer, så det har krævet meget fokus og omlægning af min hverdag. Jeg synes dog, det er super positivt, da jeg er blevet mere fokuseret på, hvad jeg spiser, og hvordan jeg behandler min krop. Den har fået mange tæsk gennem min lange karriere, så den skal tunes ind, hvis jeg skal have en af de 20 OL-pladser, der tildeles hele verden.

Hvad kunne du blive bedre til for at leve en grønnere hverdag?

Jeg flyver rigtig meget, så det udleder selvfølgelig en masse CO2. Det kunne jeg godt skære ned på, men det er svært, når verden er så fantastisk inspirerende. Derudover burde jeg nok også få færre produkter fra mine sponsorer.

Gør du noget for at klimakompensere?

Jeg har ikke spist kød i omkring 2½ år. Det føles dejligt og rigtigt for min krop - og så er det jo en bonus, at jeg ikke spiser noget, der har krævet at få mad hele sit liv. 

Derudover tænker jeg mere over, hvad jeg køber. Dvs. at jeg stort set kun køber ting, som jeg har brug for, og som har en vis kvalitet. Ting som jeg i princippet kan have resten af livet. Alle ligegyldige genstande og billigt bras er blevet skåret fra.

Derudover har jeg for nyligt givet mig selv det dogme, at jeg kun må erhverve ting i det land, de er blevet produceret. Det er nok det sværeste at følge, men det er en udfordring, jeg synes, der er værd at opretholde. Nu må vi se, hvordan det går.

Hvad er din Simple Feast yndlingsret?

Jeg kan godt lide, når der er falafler i kassen, men jeg synes stort set, det er en fornøjelse hver gang. Det er jo også sjovt at blive overrasket og få nye yndlingsretter.

Hvem står for aftensmaden hjemme hos jer, og hvilke 3 retter laver I oftest?

Det er for det meste min kæreste, som laver mad, men når vi får Simple Feast, er det oftest mig, fordi det er relativt nemt og hurtigt. Jeg kan bedst lide at have meget tid til at lave mad, og det er ikke altid muligt i hverdagen. Derfor passer Simple Feast godt til mit tempo i dagligdagen, da jeg ikke er så god til at lave mad fra bunden i en fart. 

Hvad er dit bedste råd til vores næste generation?

Jeg tror, at det i bund og grund handler om at nedsætte vores forbrug. Tænk over de ting I køber og hvilket behov, de skal opfylde. Tag små skridt og tag dem varsomt.

Følg med i Rune Glifbergs aktive livstil på Instagram

19. mar. 2020