Apps
Bokser Sarah Mahfoud

Aktiv livsstil: Sarah Mahfoud x Simple Feast

Foto: Ditte Mathilda Joensen

Simple Feast støtter den aktive livsstil. Derfor har vi i marts 2020 fokus på vores samarbejder med en række seje, dygtige og dedikerede atleter: 

  1. Tidligere verdensmester i 100 meter fri svømning Jeanette Ottesen

  2. Langdistanceløber og medstifter af NBRO running Anders Rømer 

  3. Professionel skateboarder Rune Glifberg

  4. Professionel bokser Sarah Mahfoud 

Sammen med dem ønsker vi at sætte fokus på, hvordan Simple Feast og en aktiv livsstil er det perfekte match. Hvordan får de 4 atleter træning, mad, hverdag og bæredygtighed til at gå op i en højere enhed?

Sarah Mahfoud

Sarah Mahfoud blev 1. februar 2020 verdensmester i boksning. Hun vandt IBF verdensmesterskabet i fjervægt, og i sin professionelle karriere har hun bokset 10 kampe - endnu ubesejret.

Med en bror, der også er professionel bokser, startede Sarah med at bokse, da hun var 14 år gammel. Igennem sin amatørkarriere har hun været på landsholdet og vundet de danske mesterskaber tre gange og de nordiske mesterskaber to gange. 

Udover boksningen læser Sarah til sygeplejerske og arbejder som personlig træner og holdinstruktør i fitness boksning. 

Hvorfor sagde du ja til samarbejdet med Simple Feast?

Jeg sagde ja til at lave et samarbejde med Simple Feast, fordi jeg gerne vil være med til sprede budskabet. Jeg går meget op i, hvad jeg putter i min krop og med en travl hverdag, må det gerne være nemt. 

Jeg kan godt lide at lave mad - bare ikke hver dag og slet ikke i travle perioder. Det giver mig faktisk en ro at tænke på, at maden står klar derhjemme. Så skal jeg hverken spekulere på indkøb, madplaner eller den store oprydning bagefter. 

Jeg synes, Simple Feast har et rigtig godt koncept med økologiske og bæredygtige måltidskasser, som kan gøre en travl hverdag nemmere - med god samvittighed. 

Jeg kan godt lide at spise en varieret og velsmagende kost, som ikke nødvendigvis indeholder kød. Og så kan jeg godt lide at udfordre mig selv. Jeg synes faktisk, jeg mærker en positiv effekt ved at spise mere grønt. Jeg har længe overvejet at tage en periode udelukkende med plantebaseret kost, og det lægger op til, at det skal være nu.

Hvordan kom du i gang med din sportsgren?

Både min mor og far har dyrket meget sport. Min far gik til kampsport, da han var yngre - Kung Fu og kickboksning, og jeg er sikker på, at det har smittet af på mig.

Mine to søskende og jeg er opvokset med Bruce Lee-film, og da jeg var yngre, startede jeg også til karate og fik brunt bælte. Jeg stødte tilfældigt på boksning til en idrætsmesse i Hillerød og startede dagen efter, hvor jeg så blev hængende.

Hvad er dit bedste resultat?

Mit bedste resultat er bestemt at blive verdensmester i boksning. Det er stadig ret surrealistisk og vildt for mig, fordi det har været en drøm i så lang tid - og så skete det faktisk. Det har også krævet hård træning og vilje.

Hvad er dit næste mål?

Mit næste mål er at forsvare min titel og bokse om flere titler. Der er fire anerkendte forbund i boksning, og jeg vil jagte dem alle. 

Hvor mange timer træner du ca. på en uge?

Min træning varierer meget afhængig af, om det er op til kamp eller i venteperioder. Op til kamp træner jeg 4-5 timer dagligt med en ugentlig hviledag. I venteperioder holder jeg mig i gang og træner 4-5 gange om ugen i 2-3 timer.  

Føler du, at du har skulle opgive noget for at nå hertil?

Min uddannelse har ikke været min førsteprioritet, men jeg synes, det er det hele værd. Jeg har mange rigtig gode mennesker omkring mig, som synes, det er fedt, at jeg får lov til at leve min drøm. De er altid støttende, bakker mig op og har fuld forståelse for, at jeg nogle gange bliver nødt til at tage lidt tidligere hjem fra arrangementer. Jeg vil hellere vende det om og sige, at jeg ville opgive min drøm ved ikke at kæmpe for boksningen. 

Dit bedste råd til at komme i gang med at træne?

Find en træningsmakker. Lav en aftale med en der enten vil hjælpe dig med at komme i gang eller selv har samme mål. 

Find noget som du synes er sjovt – det behøver ikke at være løbebåndet i et fitnesscenter. Der er så mange muligheder: dans, boksning, squash, svømning, yoga eller rulleskøjter. Eller tilmeld dig et fast hold i en forening, hvor du lærer folk at kende. 

Det er nemmere at komme afsted, når der er noget socialt, og når man ved, der står nogen og venter. Jeg plejer altid at sige til mig selv, når jeg ikke synes, jeg gider – og ja, de dage vil altid være der: “Men hvad er alternativet så”? Det er, at jeg ligger på sofaen og ser serier i en time ekstra og får dårlig samvittighed. 

Så det er bare afsted, og jeg er altid mega glad for det bagefter. Det er hårdt i starten, men det gælder om at hænge i, og efter et par uger er jeg sikker på, at man kan mærke en positiv forskel på sin krop og have mere overskud i hverdagen. Så får man bare lyst til mere. 

Hvad kunne du godt blive bedre til for at leve en mere klimavenlig hverdag?

Jeg bruger min bil ret meget, så jeg kunne godt blive bedre til at cykle. Jeg glemmer også at tage min egen indkøbspose med, når jeg handler – det irriterer mig hver gang.  

Gør du noget for at "klimakompensere"?

Jeg køber økologisk, og jeg spiser/drikker sjældent animalske produkter. Hvis jeg har muligheden, vælger jeg bæredygtige produkter frem for andre, og jeg prøver så vidt muligt at bruge alt det, jeg har i køleskabet for at undgå madspild.  

Hvad er dit bedste råd til vores næste generation?

Nyd nuet, elsk dig selv og dine omgivelser og tænk over hvad du putter i din krop og naturen. Hvis alle gør lidt, må det kunne gøre en forskel for både dig selv og naturen. 

Følg med i Sarah Mahfouds aktive livstil på Instagram

26. mar. 2020