Apps

“Vores børn hører til en ekstremt veloplyst generation”

“Vores børn hører til en ekstremt veloplyst generation”

Mette Hardie, 49 år, er iværksætter og mor til fire. For hende er måltidskassen fra Simple Feast i tråd med en trang til at leve bæredygtigt, hun også ser hos sine børn. 

Sidste sommer fik vi første gang en af jeres kasser. Vi har fire børn på 12, 14, 16 og 18, og de var åbne over for det fra starten. Den mindste kan godt være lidt kræsen, men det gjorde det lettere, at han i forvejen ikke spiste rødt kød. Vores børn hører til en ekstremt veloplyst generation. De interesserer sig for dyrevelfærd, og hvordan vi kan spise mad, der er lavet, så produktionen ikke smadrer vores klima. I dag spiser vi primært plantebaseret derhjemme. Og det er en bevægelse, Simple Feasts kasser har skubbet til. Noget af det letteste for mig i min egen madlavning var at droppe kødet, når jeg lavede fx chili con carne eller bolognese. Sidstnævnte er det let at lave en lækker plantebaseret udgave af, hvis man bruger godt med løg og svampe. Jeg tilsætter også rød quinoa, som giver sådan en lækker sprødhed. De gange, vi har haft en pause fra Simple Feast-kassen, er det, fordi den har inspireret mig til at lave meget mere mad selv.

Vi er jo en travl familie på seks, og vi styrter rundt i ugens løb. Vores fire børn har forskellige aktiviteter i hverdagen, og man kan ikke regne med, at alle er der på samme tid, så desværre spiser vi ofte lidt forskudt. Men selv om vi har travlt, prioriterer jeg at lave mad så ofte som muligt. Jeg synes, at tiden vi tilbringer i køkkenet som familie, er noget af det bedste. Når man står og snitter sammen med børnene, får man talt rigtigt sammen uden distraherende teknologi.

Der er en række ting, som har gjort min mand og jeg mere bevidste om, hvad vi spiser, og at det skal være godt. Filmen The Game Changers om plantebaseret kost var en øjenåbner. Men forklaringen er nok også, at vi er blevet ældre og har fået børn, som vi gerne vil give ordentlige vaner. For mit eget vedkommende er maden kun en del af det forbrug, jeg har taget op til revision. Jeg har ikke skiftet min dieselbil ud med en elbil endnu, men det er på ønskelisten. Og når det gælder tøj, er der ingen tvivl om, at min adfærd har ændret sig. Jeg prioriterer kvalitet, og jeg er meget selektiv, ligesom der går lange perioder, hvor jeg slet ikke køber noget.” 

3. sep. 2020