Om Simple Feast

Filosofi

Vi er en 100% økologisk, +80% plantebaseret og altid i sæson måltidsløsning baseret på den nyeste forskning bag planterig kost. Hos Simple Feast slipper vi planternes kræfter og energi fri uden at gå på kompromis med smagen. Hvert eneste måltid er lavet med kærlighed fra vores kokke, der både har din smag og din sundhed på sinde og vi leverer direkte til din dør. Det fantastiske er, at planterne ikke kun er bedre for din krop, de er også bedre for vores klode.

Du er, hvad du spiser. Man har sagt det i hundrede af år, faktiske tusinde af år. Det har i mange år været baseret på anekdoter, det er det ikke mere. Vi tror på, at det, du putter i din krop, er byggestenene til resten af livet. Maden påvirker dit energiniveau, dit fysiske og mentale helbred og dit immunforsvar. Vi tror på ingredienser plukket i sæsonen, fri for giftstoffer og tilberedt uden tilsætningsstoffer. Det giver det mest velsmagende og bedste måltid for dig og din krop. Det handler om at spise og leve lidt simplere, lidt renere og lidt bedre.

Rigtig god fornøjelse.

Vi tror på

  • Styrken i plantebaserede og økologiske ingredienser plukket så tæt på dig som muligt
  • Kvalitet, ikke på kvantitet
  • At mad er vigtig del af fremtidens medicin
  • At vi skal have plads til en god fest uden dårlig samvittighed, for vi lever formentligt kun en gang
  • At det at dele et måltid med sine medmennesker er essensen af vores civilisation. Der er en helt essentiel glæde og en taknemmelighed i at dele et måltid, og den glæde vil vi gerne dele med dig

Vi tror ikke på

  • En alt-eller-intet tankegang. Vi er blot mennesker. Du dør ikke af at spise en burger, en pizza eller en stor bøf en aften eller to. Det, der betyder noget er, hvad du gør i din hverdag, og her er flere planter lig med et bedre liv
  • At nogen kan lide at være på kur
  • At tælle kalorier eller at tælle point

Sundhed

Du bliver, hvad du spiser. Jo flere planter du spiser, desto bedre har din krop det.

Er du interesseret i sammenhængen mellem din sundhed og planter kan vi på det varmeste anbefale at checke www.nutritionfacts.org ud. Det er en non-profit organisation og en af de bedste indgange til den nyeste forskning indenfor plantebaseret kost.

Bæredygtighed

Det kræver 15.000 liter vand at producere et kilo oksekød, men kun 200-300 liter vand at producere et kilo tomater, kål eller kartofler.

CO2-aftrykket af oksekød eller lam er ca. 5 gange højere end grøntsager. Hvis du justerer for en typisk kost i et typisk liv i den vestlige verden betyder det, at du kan mere end halvere dit personlige CO2-aftryk ved at spise en plantebaseret kost. Da animalsk protein står for intet mindre end 14,5% af den samlede drivhusgasudledning er det ganske markant, hvad det kan gøre for vores klode. Og nødvendigheden bliver kun forstærket af, at FN forventer, at vi i år 2050 har behov for producere 75% mere mad end i dag for at kunne brødføde verdens befolkning.

Alle vores retter er 80-100% plantebaserede. Det vil sige, at der maksimalt er 20% kød/animalsk protein i vores retter. Vores vegetarretter er tæt på 100% plantebaserede, men da vi en gang imellem bruger fx lidt parmesanost til tilsmagning vil de ikke altid være 100% plantebaserede.

Forsendelse

Vi har kigget på, hvordan madvarer bliver sendt i dag og stillet spørgsmålstegn ved alle elementer i nuværende løsninger.

Vi vidste, at vi som det første måtte komme flamingokasserne til livs. Flamingo er lavet på olie og plastik, og er dermed langt fra at være et bæredygtigt produkt. Som isoleringsmateriale bruger vi i stedet hampmåtter, som er et naturprodukt. Hampmåtterne er ganske vist dyrere end flamingokasserne, men vi mener, det er pengene værd.

Hos Simple Feast benytter vi desuden 100% genbrugspap, som er FSC-godkendt. FSC-betyder, at der ikke bliver fældet flere træer end skoven kan nå at reproducere dem.

Sidst men ikke mindst har vi valgt ikke at benytte den gængse nedkølingsmetode med fryseis i plast, men fryser i stedet postevand eller forskellige former for te ned i FSC-godkendte papkartoner. Når isen smelter, får du en afkølet drik.

Selve maden bliver leveret i glas. Glasset kan genanvendes i din egen madlavning eller som fx krydderurtekrukke eller sorteres som glas og metal.